PROGRESSIVE CONSULTANCY
Waarom Pascal voor Progressive koos als .Net developer

Hoe ziet je traject bij Progressive eruit, waarom heb je precies voor hen gekozen?

“Na een carrière van 20 jaar in consultancy en zelf een rol als leidinggevende te hebben gehad besloot ik terug op zoek te gaan naar een echte hands-on development functie omdat ik merkte dat ik dit miste. Na mijn zoektocht op LinkedIn en de honderden mails die ik had gekregen sprong het voorstel van Progressive er toch wel uit. In de eerste instantie omwille van het gunstige woon-werkverkeer maar ook wel door de snelle reactie van Progressive alsook de persoonlijke maar professionele aanpak. Hiermee bedoel ik ook het eerste contact dat ik had met het bedrijf: de website. Deze is zeer goed opgebouwd en gaf me onmiddellijk de informatie die ik zocht: in welke omgeving kom ik terecht, aan welke projecten wordt er gewerkt en hoe zit de sfeer. De openheid tijdens het sollicitatiegesprek en de gesprekken over mijn carrièredoelen hebben mij overtuigd om hier te starten.

Wat was voor jou tot nu toe de grootste uitdaging?

Op dit moment kijk ik vooral uit naar de uitdaging om mijn technische skills op te krikken. Ik ben in 2011 gestopt met ontwikkeling en ik ben meer de weg van het management ingegaan. Nu ik mij volledig op development wil focussen merk ik toch dat ik wat achterstand heb. Gelukkig is Progressive echt positief ingesteld en ondersteunen ze mij waar nodig. Daarnaast geven ze mij ook de vrijheid om te beslissen welke opleidingen ik als meerwaarde zie bij mijn traject.

Wat zijn voor jou de tofste momenten bij het team van Progressive? Want ook al werk je zelfstandig op projecten bij de klant, ik vermoed dat jullie als team toch ook wel dingen samen doen?

Ja, dat klopt. De tofste momenten met het team zijn voor mij toch wel de ‘unit meetings’. Dit was trouwens een vraag waar ik zeker een antwoord op wou na het sollicitatiegesprek: komen de consultants samen na de uren, zijn er formele/informele vergadermomenten? Maar ik was alleszins aangenaam verrast! Het is zo dat we tweemaandelijks samenkomen voor een ‘unit meeting’ waarin we telkens nieuwe applicaties bespreken en eventueel ook ervaringen die collega’s gehad hebben tijdens beurzen/congressen. Ik vind dit heel belangrijk want hier komen zaken aan bod die je vaak kunnen helpen bij je project bij de klant, wat dan weer een meerwaarde is voor beide partijen. Het is fijn om een kort formeel moment te hebben dat aangevuld wordt met een informele, gezellige avond waarbij alle collega’s kunnen bijpraten en hun ervaringen kunnen delen. Dit wordt ook telkens heel goed ondersteund door Progessive met hapjes en drankjes.

Waarom is Progressive volgens jou een goede werkgever?

Wat er voor mij uitspringt is dat elke werknemer een opvolging op maat krijgt. Er zijn consultants die elke maand sociaal contact wensen met onze ‘happiness manager’ Teun. Voor mij is dit bijvoorbeeld minder nodig en dit wordt ook gerespecteerd. Als ik met iets zit dan neem ik zelf contact op en dat weten ze ook bij Progressive. Na de contractondertekening kreeg ik mijn laptop en wagen maar er werd mij ook meteen gevraagd of ik ook van thuis wens te werken en of ik hier een scherm en toetsenbord voor nodig had. Dat zijn de kleine dingen die het verschil maken voor mij en Progressive tot de ideale werkgever maken.