Website voor de Waalse Turnfederatie


Enige tijd geleden ontwikkelde Progressive de nieuwe website voor de Waalse Turnfederatie (Fédération francophone de Gymnastique), een website met zeer veel content waarbij veel belang moet gehecht worden aan de onderhoudbaarheid & overzichtelijkheid van de site door de jaren heen.

De keuze voor het CMS was uiteraard Umbraco, het CMS waar we bij Progressive het sterkst in zijn. Met Umbraco is het mogelijk om achterliggende data prima te definiëren en te structureren. Met de uitgebreide filemanager en eenvoudig rechtensysteem daarbovenop is het volledige cms makkelijk te beheren door de eindgebruikers.

Gymnastiek bevat een 13-tal disciplines die, naast de gewone structuur, ook elk hun eigen ruimte hebben op de website. Hiervoor werd gekozen om elke discipline in een eigen kleur te steken. Met de custom properties in Umbraco is dit een eenvoudige klus. Elk van deze disciplines bevat ondermeer een agenda en nieuwsberichten. Deze berichten kunnen in meerdere disciplines voorkomen. Doordat de bezoeker in zijn disciipline sectie moet blijven komen deze artikels op meerdere url's (via custom url rewriting in Umbraco) voor. Aangezien dit uiteraard niet goed is voor SEO werd een cannonical meta tag gebruikt die aan de zoekmachine aangeeft dat dit artikel een duplicaat is en het verwijst naar het originele artikel.

Integraties met o.a. Facebook, Instagram & Twitter

Integraties met o.a. Facebook, Instagram & Twitter

Naast de disciplines bevat de website nog enkele integraties met onderandere Facebook, Instagram, Twitter en een ledensectie.

Via de Twittersectie worden uiteraard de laatste tweets weergegeven, terwijl via de integratie met Instagram de meest recente foto's worden getoond die op de Instagram account van de federatie werden geplaatst. Dit laatste is een heel leuke optie waarmee tijdens evenementen en wedstrijden instant foto's online kunnen worden geplaatst via de smartphone.

Om snelheid te winnen wordt de data via deze integratie steeds enkele minuten gecached, zodat de snelheid van de website optimaal blijft.

Via de Archetype plugin in Umbraco werd het mogelijk gemaakt om op elke inhoudspagina heel wat diverse vormen van content aan te maken. Hierdoor hoeft geen enkele pagina er hetzelfde uit te zien en is er op een heel eenvoudige manier heel wat mogelijk.

 

Shop

Shop

De site bevat eveneens een kleine shop waarbij zowel technisch-, als promotiemateriaal kan worden besteld. Deze shop werd ontwikkeld via de Umbraco plugin TeaCommerce. Via deze plugin kan elke shop in Umbraco volledig aangepast worden naar de eigen noden, maar heb je wel meteen enkele belangrijke onderdelen zoals

  • het afhandelen van een bestelling door de eindgebruiker
  • online betalen (met Ogone in dit geval)
  • opvolgen en beheren van de bestellingen
  • automatisch genereren/berekenen van verzendingskosten en afhandelkosten (per land, per verzendingstype,...)

Teacommerce maakt het mogelijk om op een eenvoudige en snelle manier, een overzichtelijke webshop te ontwikkelen.