Waarom je bij Progressive wil werken


Een job bij Progressive

Een job bij Progressive

In dit artikel proberen we u in inkijk te geven in de filosofie van Progressive. We leggen uit waarom een job bij Progressive aantrekkelijker is dan een job bij een heel groot bedrijf.

Wie we zijn & wat we doen

Wie we zijn & wat we doen

Progressive is een IT bedrijf die in 2014 werd opgericht met de bedoeling om software te ontwikkelen, zowel op basis van consultancy als projectwerk. Doordat het bedrijf werd opgericht door twee .Net developers, is .Net ook de basistechnologie waarin wordt gewerkt.

Vanwege de grote vraag naar consultancy opdrachten wordt er hierop momenteel gefocussed, terwijl projectwerk in mindere mate nog steeds wordt uitgevoerd.

Progressive wil geen klassiek IT bedrijf zijn met hiërarchische structuur waarbij de ontwikkelaars enkel uitvoerend werk doen en verder geen inspraak hebben. Daarom is er bij Progressive een vlakke structuur, waarbij iedereen op gelijke voet staat, zelfs met de zaakvoerders.

Wat we doen voor ons personeel

Wat we doen voor ons personeel

Bij Progressive is het personeel belangrijker dan de klant. Tijdens de sollicitatie proberen we reeds duidelijk te maken dat de sollicitant mee kan beslissen in de verdere ontwikkeling van zijn/haar periode in dienst bij Progressive.

Dit betekent dat we pas opdrachten zoeken voor het personeel nadat we samen overlopen hebben wat de werknemer wil doen en waar hij/zij dit wenst te doen. Wil je bv vooral werken in Angular v4 en dit binnen de 20km rond je woonplaats, dan geven we alle prioriteit om dit ook te kunnen bieden.

Wanneer men iets nieuw wil doen, dan proberen we dit ook duidelijk te communiceren met de klant en bekijken we de mogelijkheden om dit bij de klant of op een andere locatie ook te kunnen doen.

Er is nog geen opleidingscentrum, maar we doen ons best om als kleiner bedrijf toch te voldoen aan opleiding/coaching. Elke opleiding die voor een minimum werkgerelateerd is, komt bij ons in aanmerking om te volgen, ook wanneer deze niet meteen aan jouw werkopdracht gelinked is.

Wat hardware betreft, bieden we voor zover mogelijk steeds de gewenste apparatuur. Een laptop met klein of groot scherm, veel memory, snelle harddisk, meerdere voedingen en schermen (voor thuisgebruik) zijn steeds mogelijk. Wens je te experimenteren met Raspberry Pi of ander goeds, dan krijg je dit van ons cadeau. Wens je iets anders? Dan vraag je dit gewoon!

Aangezien we een vlakke structuur hebben, spreek je ook met je bazen (lees collega’s / vrienden). In een groot bedrijf mag je tevreden zijn als je 1x per jaar jouw baas kan spreken.

Niemand is perfect, daarom staan ook wij steeds open voor suggesties, verbeteringen, ...

Doordat we na 4 jaar nog steeds geen personeelsverloop hebben, denken we dat ook jij hier graag zal werken.

Tot slot, niet onbelangrijk, elke werknemer krijgt uiteraard een geleasde bedrijfswagen die zelf kan gekozen worden uit het Volkswagen gamma (Audi, Skoda, Volkswagen, Seat, Porsche,...).

Ontspanning & vrijheid

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, proberen we voldoende ontspanning aan te bieden.

Wie op een consultancy opdracht zit is uiteraard afhankelijk van de voorzieningen van de klant, maar kan indien gewenst regelmatig op ons kantoor werken aan andere (eigen) projecten. Op ons kantoor zijn diverse ontspanningsmogelijkheden terug te vinden zoals een Dartsbord, authentieke flipperkast, Xbox en een echte Arcadekast.

Maandelijks bieden we geheel vrijblijvend een technische sessie aan met uitleg over projecten en technologieën waarbij je zelf de topics kan kiezen die aan bod komen. Dit wordt op ons kantoor gedaan in een leuke sfeer, gecombineerd met een etentje.

Toekomstperspectieven

Doordat onze werknemers tevreden zijn, zijn ook onze klanten dit. Hierdoor overtreft de vraag naar software ontwikkelaars ruimschoots het aanbod. Dit bewijst dat we nog een grote groeimarge hebben en hierdoor nog meer werknemers gelukkig kunnen maken.

En u?

Met dit artikel proberen we oprecht aan te tonen dat we voor elke werknemer enkel maar het beste voor hebben.

Indien jij graag deel van ons team wenst uit te maken of toch al een beetje geprikkeld bent, neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons. We spreken af met een koffie bij ons op kantoor of met een diner bij jou in de buurt.

Indien je geheel overtuigd bent, dan staat niks een samenwerking in de weg.