De juiste keuze van een CMS voor uw website


Nog niet zo heel lang geleden werden statische business websites ontwikkeld. Een bundel van HTML met CSS die uw website omvormde tot een informele en mooie website en die uw bedrijf in the picture zette.

Ondertussen is er reeds heel wat veranderd en is het de dag van vandaag zeer belangrijk om uw website te laten leven, blogartikels te schrijven, campagnes te lanceren en je site steeds bij te laten werken.

Nieuwigheden aanbieden op je website is zelfs één van de grootste uitdagingen om de aandacht van uw terugkerende bezoekers te blijven trekken. Ook aanpassingen in het ranking algoritme van Google is het steeds een belangrijke reden om dynamische content te hebben en aan te maken. Tevens is het van levensbelang geworden dat uw business website zich aanpast aan de verschillende soorten schermresoluties, zodat uw klant op gelijk welk toestel makkelijk en efficiënt kan navigeren binnen uw website. 

Bovenstaande noden zorgen er dus voor dat het kiezen van een goed CMS (content management systeem) van uitermate belang is voor het verder opbouwen van uw website. Het CMS is de motor van uw website. Deze motor zal u bij elke aanpassing nodig hebben en moet dus flexibel en eenvoudig te gebruiken zijn. De juiste keuze hiervan zal mee het succes van uw website bepalen.

Umbraco

Umbraco bijvoorbeeld, is een gratis open source CMS die minder bekend is bij het grote publiek en werkt met Microsoft .Net technologie. Duidelijk, handig en zeer efficiënt voor business websites. Andere voorbeelden zijn DotNetNuke (DNN), Sitecore (beiden .Net) en Drupal, Wordpress, Joomla (allen PHP). Let op, Niet alle CMS’en zijn gratis. Zo is bijvoorbeeld Sitecore een zeer uitgebreid en krachtig CMS, maar met een ruim prijskaartje.

Om een goede keuze te maken zijn er enkele vragen die je jezelf moet stellen:

  • De eerste en belangrijkste vraag is: “Hoe zit het met het gebruiksgemak?”; hoe voeg je content toe?; kan je menu’s aanpassen?; hoe makkelijk kan je je website zelf beheren en hoe makkelijk is het? Vraag desnoods een demo.
  • Voor een business website is uiteraard ook de kost van het CMS belangrijk. Zo zijn er zoals bij Umbraco gratis versies waar je reeds ver mee komt. Bekijk het als een gratis huis waar uiteraard nog wat werk aan is en waar de webontwikkelaar nog enkele binnenmuren moet plaatsen om het helemaal naar wens af te werken.
  • Op welke tijdsspanne kan ik online gaan? Bij de opstart van je site moet het CMS moet naast de configuratie voor de content ook een design voor de website ontwikkeld worden. Indien je als startende onderneming met weinig budget iets wil gaan doen, kan je kiezen voor reeds ontwikkelde designs die enkel nog moeten gepersonaliseerd worden. Dit zorgt er opnieuw voor dat je met goedkope tools reeds ver kan geraken.

Google

Het is ondenkbaar dat je als bedrijf nog geen gebruik maakt van een content management systeem (CMS). Als zaakvoerder of marketingverantwoordelijke van een KMO moet men zich er steeds van bewust zijn dat een website één van de belangrijkste media is om nieuwe klanten en potentieel aan te trekken.

Advertenties in tijdschriften, annonces en zelfs de Gouden Gids zijn stilaan aan het uitsterven. Bezoekers gebruiken tegenwoordig bijna enkel nog Google of Bing om iets op te zoeken. Daarom is het belangrijk om regelmatig nieuwe content aan uw website toe te voegen. Ook al worden de artikels niet door de mensen zelf gelezen, het feit dat Google ze leest maakt het reeds een topprioriteit om ze op uw website te hebben.

 

Meer info over dit topic